A mézes laphoz:
- 10 dkg porcukor
- 2 db tojás
- 4 dkg margarin
- 2ek. méz
- 1tk. szódabikarbóna,
- 1 ek. tejföl
- 30 dkg liszt
Piskótatekercshez :
- 8 db tojás
- 16 dkg porcukor
- 16 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 6 ek. víz
- 10 dkg lekvár
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 30dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A mézes laphoz a tojásokat porcukorral elkeverjük, hozzáadjuk
a kissé megolvasztott margarint,
a langyos mézet, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet
és jól összedolgozzuk. Két vékony lapot sütünk belőle 180 fokon. Elkészítjük a piskótamasszát. Megfelezzük és külön –külön
megsütjük. Sütés után még melegen baracklekvárral megkenjük és feltekerjük. Ha
kihűlt kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk.
A krémhez 2 cs. vaníliás pudingot megfőzzük 7 dl tejben és
kihűtjük. A 30 dkg margarint 20 dkg porcukorral jól kikeverjük, majd
összedolgozzuk a kihűlt pudinggal. Összeállítjuk a süteményt az egyik mézes lapot megkenjük a
krém felével, majd vízszintes sorokban szorosan rárakjuk a felszeletelt
tekercseket. Erre jön a krém másik fele. Végül befedjük a másik tésztalappal. Porcukorral meghintve tálaljuk, de lehet rá csoki mázat is tenni
mutatósabb lesz. A süteményt a tekercsekre merőlegesen szeleteljük.
Jó étvágyat..!! :D:D:D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése